Babapiskóta házilag - Így készíthetsz isteni finom babapiskótát otthon!
Isteni finom babapiskótát készíthetsz házilag! A receptet mi magunk is kipróbáltuk, és bevált. Mutatjuk a fotókat, illetve a lépésről-lépésre elkészítési útmutatót.
Ha nincs éppen otthon belőle, akkor nagyon gyorsan el is készülhet ez a finom, friss, házi babapiskóta.
Elkészítés idő: körülbelül 30 perc
Hozzávalók (60 darabhoz):
- 4 db tojás
- 13 dkg finomliszt (6,5 púpozott evőkanál)
- 12 dkg kristálycukor (6 púpozott evőkanál)
- 1 db vaniliás cukor
- 1 csipet ső
Igény szerint a szóráshoz
1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor már kezd a hab keményedni, akkor beleteszünk 4 dkg (2 púpozott evőkanál) cukrot és tovább verjük a robotgéppel, addig amíg szép fényes nem lesz a habunk. | |
A szétválasztott sárgákhoz hozzákeverjük a maradék 8 dkg (4 púpozott evőkanál) cukrot és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük. A lisztet és felvert tojás habját lassan kanalazva a sárgájához óvatosan hozzákeverjük.
|
|
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsiben babapiskótát formázva kinyomjuk. Sütés előtt meg is szórhatjuk porcukorral a tetejét, de ha valaki nem szereti nagyon édesen, akkor ezt el is hagyhatjuk. A 160 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt világos barnára sütjük.
|
|
Miután kihűlt tálalhatjuk is, vagy dobozba téve tárolhatjuk. Persze, ha marad addigra valami is belőle! Jó étvágyat! |