Babapiskóta házilag - Így készíthetsz isteni finom babapiskótát otthon!

Isteni finom babapiskótát készíthetsz házilag! A receptet mi magunk is kipróbáltuk, és bevált. Mutatjuk a fotókat, illetve a lépésről-lépésre elkészítési útmutatót.

Ha nincs éppen otthon belőle, akkor nagyon gyorsan el is készülhet ez a finom, friss, házi babapiskóta. 

Elkészítés idő: körülbelül 30 perc

Hozzávalók (60 darabhoz): 

  • 4 db tojás 
  • 13 dkg finomliszt (6,5 púpozott evőkanál)
  • 12 dkg kristálycukor (6 púpozott evőkanál)
  • 1 db vaniliás cukor 
  • 1 csipet ső
Igény szerint a szóráshoz
1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

Babapiskota házilag A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor már kezd a hab keményedni, akkor beleteszünk 4 dkg (2 púpozott evőkanál) cukrot és tovább verjük a robotgéppel, addig amíg szép fényes nem lesz a habunk. 
babapiskóta házalag

A szétválasztott sárgákhoz hozzákeverjük a maradék 8 dkg (4 púpozott evőkanál) cukrot és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük.

A lisztet és felvert tojás habját lassan kanalazva a sárgájához óvatosan hozzákeverjük. 


 

Babapisota

A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsiben babapiskótát formázva kinyomjuk. 

Sütés előtt meg is szórhatjuk porcukorral a tetejét, de ha valaki nem szereti nagyon édesen, akkor ezt el is hagyhatjuk. A 160 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt világos barnára sütjük. 
Babapiskóta házilag

Miután kihűlt tálalhatjuk is, vagy dobozba téve tárolhatjuk. Persze, ha marad addigra valami is belőle! 

Jó étvágyat!

 
Címkék: gyerekek