Eszméletlen finom epres-joghurtos sütemény - laza krémje zamatos eprekben gazdag

• Szerző: Papás Mamás Magazin

Finom, illatos eperkrémmel borított süteményt mutatunk, amit viszonylag gyorsan el lehet készíteni. Ez az epres süti nem csak látványra tetszetős, hanem eszméletlenül ízletes is.

A süteményünk krémjébe gazdagon került bele eper, illetve a krém arányait úgy kísérleteztük ki, hogy a joghurtkrém ne "csússzon le" a tészta tetejéről, ugyanakkor maradjon laza, vagyis a krém nem lesz kőkemény, ami általában a joghurtos sütemények egyik szépséghibája szokott lenni.

Hozzávalók a tésztához

  • 4 db L-es tojás
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj

Hozzávalók az eperkrémhez

  • 8 dl natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 50+10 dkg eper

Elkészítés

1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

2. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabhoz.

3. A nyers tésztába beleszórjuk a lisztet, sütőport, legvégül az olajat. Óvatosan átkeverjük, és megfelelő tepsibe rendezzük.

4. A kevert tésztát 180 fokon készre sütjük. Tűpróba.

5. Az eperkrémhez összekeverjük a joghurtot, zselatint, cukrot, vaníliás cukrot, majd a masszát forrásig hevítjük, forrás előtt levesszük a tűzről.

6. A langyos masszába a feldarabolt 40 dkg epret alaposan beleturmixoljuk. Majd miután a massza kihűlt, a keményre vert tejszínhabot is óvatosan hozzákeverjük.

7. Az így kapott joghurtos-epres krémet a már kihűlt tésztára ráöntjük, és díszítésként a tetejére rakosgatjuk a körülbelül 10 dkg szeletelt epret.

8. Az elkészült süteményt néhány órára a hűtőbe tesszük hűlni. Amint a sütemény megdermed, szeletelhető, és máris fogyasztható.

Fázisfotók

Fotó: papasmamasmagazin.hu