Sűrű, krémes tojáslikőr (recept): készítsd el húsvétra!
Bevált receptet mutatunk, amit készíthetsz vendégkínálónak, ajándékba vagy csak úgy. Laktózmentes, cukormentes változatban is működik.
Az alábbi ünnepi italnak garantáltan sikere lesz.
Hozzávalók
- 500 ml zsíros tej
- 250 ml zsíros tejszín
- 2 db vaníliarúd (belseje és héja)
- 100+150 g porcukor
- 5 db tojássárgája
- 250 ml fehér rum vagy vodka (jó minőségű)
Elkészítés
1. A tejet, tejszínt a félbevágott vanília rudakkal és 100 gramm porcukorral összekeverjük.
2. A keveréket felforraljuk, majd félretesszük hűlni.
3. A tojások sárgáját és a 150 mg porcukrot habverővel simára keverjük.
4. A forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, gyors mozdulatokkal a tojás sárgához keverjük - úgy ügyeskedjünk, hogy a tojások ne csapódjanak ki.
5. Pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzáöntjük az alkoholt.
6. A kész italt üvegekbe töltjük a vanília rudakkal együtt.
7. 6 óra hűtés után fogyasztható a finom krémlikőr.
Ha egész sűrűn szereti a család a tojáslikőrt, akkor az elkészült keveréket összeállítás után, tegyük még vissza pár percre a tűzhelyre, és hagyjuk közepes láng mellett (3-4 percig) egészen besűrűsödni.