Ünnepváró adventi programokkal készül a Hagyományok Háza péntektől vasárnapig

• Szerző: MTI

Koncertekkel, bábelőadással, adventi ringatóval, ajándékkészítő műhelyekkel, színpadi műsorokkal, gyerektáncházzal, gasztronómiai előadással és kézműves vásárral várja az érdeklődőket a Hagyományok Háza péntektől vasárnapig - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Pénteken 16 órától kezdődik a Hagyományok Háza karácsonyi rajzpályázatának díjátadója és kiállításmegnyitója, valamint ezzel párhuzamosan az érdeklődők egy tárlatvezetésen vehetnek részt a Miska - múltidéző borosedények című kamarakiállításon.

Szombaton a Guliba Társulat és Bumberák Maja várják előadásaikkal a kicsiket az Átriumba, Katlan Tóni vezénylésével pedig a gyermekek egy főzőworkshopon vehetnek részt. A Hagyományok Háza épületében előbb a Kerek egy ég alatt című mesés-énekes homokrajz produkció kerül színre, este pedig a Magyar Állami Népi Együttes produkciója szórakoztatja a látogatókat - áll a közleményben.

Vasárnap Katlan Tóni habcsókkészítésre várja a sütni vágyókat az Átriumban, majd a Bahorka Társulat, Aranyosi Bogi és Balog Mariann mutatják be produkcióikat.

A Hagyományok Háza közleményében kiemeli, hogy az ajándékkészítő műhelyekben kis létszámú csoportokban lehet dolgozni, így az oktatók mindenkire egyéni figyelmet tudnak fordítani, hogy elkészülhessenek a személyes karácsonyi ajándékok.

Az érdeklődők az ünnepváró vásárban egyedi, kézzel készült ékszereket, játékokat, a háztartásban használt praktikus eszközöket, textileket, dísztárgyakat, öltözetdarabokat és kiegészítőket vásárolhatnak, segítve ezzel az alkotókat is, hogy megmaradhassanak mesterségüknél.

Forrás: MTI
Fotó: hagyomanyokhaza.hu