Cobbler (angol almás pite) - Tálban sült, szaftos almás sütemény
• Szerző: Papás Mamás Magazin
A cobbler hasonlít a mi almás piténkhez, azzal a különbséggel, hogy a cobbler-t jóval könnyebb és gyorsabb elkészíteni.
Az alábbi sütemény azoknak a háziasszonyoknak ajánlott, akik nem szeretnek sokáig a konyhában tevékenykedni, de mégis szeretnek újszerű és rafináltabb fogásokat az asztalra varázsolni.
Cobbler - angol almás pite recept
Hozzávalók
- 100 dkg hámozott, magtalan alma
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 6 dkg kristálycukor
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál frissen facsart narancslé
A tésztához:
- 1 teáskanál kristálycukor
- 12 dkg finomliszt
- Fél teáskanál sütőpor
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 2-4 evőkanál tej
Elkészítés
1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Az almákat egyenként 8-12 cikkre vágjuk, egy nagy tálban elkeverjük a kristálycukorral, a vajjal, a narancshéjjal és a narancslével. Alaposan forgassuk össze, hogy az almaszeleteket egyenletesen bevonja a keverék. Az almákat helyezzük át egy hőálló tálba, fedjük le alufóliával.
2. A beízesített almaszeleteket süssük körülbelül 40 percig, amíg az alma megpuhul. Sütés közben egyszer keverjük meg.
3. Amíg az almák párolódnak, készítsük el a morzsatésztát: a lisztet és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal, amíg morzsás állagú tésztát kapunk. Ezután keverjük bele a cukrot, majd a tojást, és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. A cél, hogy sűrű, csepegős tésztát kapjunk.
4. Az almákról vegyük le a fóliát, és kanalanként adagoljuk a tetejére a tésztát. Teljesen be kell fednie a gyümölcsöt. Szórjuk meg a nyers cukorral, és tegyük vissza a sütőbe.
5. Süssük készre 35 percig. Akkor lesz kész, amikor a teteje már aranybarna.
6. Melegen kínáljuk, vaníliasodót vagy tejszínt kínálhatunk mellé.
Fázisfotók
Fotók: papasmamasmagazin.hu