Eszméletlen finom epres-joghurtos sütemény - laza krémje zamatos eprekben gazdag
• Szerző: Papás Mamás Magazin
Finom, illatos eperkrémmel borított süteményt mutatunk, amit viszonylag gyorsan el lehet készíteni. Ez az epres süti nem csak látványra tetszetős, hanem eszméletlenül ízletes is.
A süteményünk krémjébe gazdagon került bele eper, illetve a krém arányait úgy kísérleteztük ki, hogy a joghurtkrém ne "csússzon le" a tészta tetejéről, ugyanakkor maradjon laza, vagyis a krém nem lesz kőkemény, ami általában a joghurtos sütemények egyik szépséghibája szokott lenni.
Hozzávalók a tésztához
- 4 db L-es tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- Fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál olaj
Hozzávalók az eperkrémhez
- 8 dl natúr joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 50+10 dkg eper
Elkészítés
1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
2. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabhoz.
3. A nyers tésztába beleszórjuk a lisztet, sütőport, legvégül az olajat. Óvatosan átkeverjük, és megfelelő tepsibe rendezzük.
4. A kevert tésztát 180 fokon készre sütjük. Tűpróba.
5. Az eperkrémhez összekeverjük a joghurtot, zselatint, cukrot, vaníliás cukrot, majd a masszát forrásig hevítjük, forrás előtt levesszük a tűzről.
6. A langyos masszába a feldarabolt 40 dkg epret alaposan beleturmixoljuk. Majd miután a massza kihűlt, a keményre vert tejszínhabot is óvatosan hozzákeverjük.
7. Az így kapott joghurtos-epres krémet a már kihűlt tésztára ráöntjük, és díszítésként a tetejére rakosgatjuk a körülbelül 10 dkg szeletelt epret.
8. Az elkészült süteményt néhány órára a hűtőbe tesszük hűlni. Amint a sütemény megdermed, szeletelhető, és máris fogyasztható.
Fázisfotók
Fotó: papasmamasmagazin.hu