Receptek a jobb élethez a kakaóval (x)

• Szerző: PMM

A kakaó sosem megy ki a divatból! Ki ne emlékezne a gyermekkorának szép pillanataira, amikor a kakaót szorongatta kezeiben, és az illatos gőzben mosolygott. (x)

Talán alig akad olyan ember, aki ne szeretné a kakaót, azonban a felgyorsult élet miatt egyre kevesebb gyermek élheti meg a nyugodt és kiegyensúlyozott reggelizés érzését. A legkevesebb idő erre az étkezésre jut manapság, pedig az egész napunkat meghatározza az, hogyan indul a reggelünk. 20-30 évvel ezelőtt még jellemző volt, hogy az iskola előtt a gyerekek leültek a konyhaasztalhoz és komótosan megették a kalácsot, a vajas, májkrémes vagy felvágottas kenyeret zöldséggekkel, kakaóval vagy teával, de manapság azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb gyermek nem is eszik a tízórai előtt semmit. 

Miért hagyják ki a reggelit a gyerekek?

A gyermekek leginkább a szüleiktől függenek, és a szülők életmódját másolják. Ha anya és apa semmit sem eszik reggelire, és kapkodva rohan a munkahelyére sietve útba ejtve az iskolát, a kisiskolások és a kamaszok is ezt fogják csinálni. Lemásolják a sebes életmódot nem törődve a táplálkozással, de nemcsak az ételek és italok helyes fogyasztása marad el, hanem a szeretetteli, nyugodt pillanatok is ritkulnak a gyerekek életében.

Márpedig nagyon is szüksége lenne rá gyermeknek és felnőttnek egyaránt, hogy a napjukban többször is megnyugodhassanak, megállhassanak, és egymásnak kifejezzék szerető érzéseiket. A nyugalom, a kiegyensúlyozottság, a tudatos életmód és az egymás iránt mutatott szeretetteli gesztusok növelik a biztonságérzetet, az önbizalmat, a jókedvet, és ezáltal javítják a képességeket is, amelyek a feladatok elvégzéséhez kellenek.

Rohanás közben érkezzünk meg a szeretetteli ”kakaószigetre”!

Számtalan módon ki lehet fejezni a törődést és a szeretetet gyermekeink iránt, és erre nagyon jó módszer például egy fincsi meleg kakaó, de akár hideg tejjel is készíthetjük. Az illata magával ragadó. A kakaóval pillanatok alatt meghitt hangulatot varázsolhatunk, és mosolyt csalhatunk kicsik és nagyok arcára egyaránt.

A Nesquik® kakaóitalporral a gyerekek számára unalmasnak tűnő reggeli tejet átalakíthatjuk számukra valami sokkal izgalmasabbá. Legyen szó reggeliről, tízórairól vagy uzsonnáról egy pohár kakaó beilleszthető a kiegyensúlyozott étkezésbe. Több anyuka is beszámolt arról, hogy illatos kakaóval ébreszti gyermekét, és már az ágyban megkezdődik az ébredést segítő ital kortyolgatása. Ezek után garantáltan vidáman és dinamikusan indul a nap. 

Lehet-e a kakaó unalmas?

A kakaót sosem lehet megunni, ezt mondja a legtöbb gyermek, azonban fel is lehet dobni sokféleképpen.

A tejszínhabos csoda
Akár hideg, akár meleg tejben kevered el a Nesquik® kakaóitalport, tehetsz a tetejére tejszínhabot. Ettől nem csak a látvány lesz lenyűgöző, de krémesebb állagot is kap az ital. A tejszínhab tetejére is szórhatsz a kakaóitalporból, ami tejben oldódás nélkül is fogyasztható és elképesztően finom.

Gyümölcsös tejturmix kakaóval bolondítva
Vágj fel epret, banánt vagy erdei gyümölcsöket, és tedd bele a turmixgépbe! Akár vegyes gyümölcsöt is lehet. Töltsd fel hideg tejjel a turmixgép kancsóját kétharmad részéig, majd szórj bele két evőkanálnyi Nesquik® kakaóitalport! Turmixold össze a hozzávalókat, és máris kész az ínycsiklandozó kakaós gyümölcsturmix. 

Alap sütialapanyag – feldobja az összes tésztát
A Nesquik® kakaóitalport nem csak italkészítéshez lehet jól használni. A piskóta tésztájába szórva vagy tölteléknek is remekül használható. Készíts hamar egy finom meggyes-kakaós piskótát, hogy a gyermekeid megnyalják mind a tíz ujjukat, és garantáltan megegyék, amit csomagolsz nekik az iskolába vagy egy kirándulásra az uzsi mellé! A piskótához válassz szét 10 db tojássárgáját és -fehérjét. Kanalazz bele a sárgájába 3 evőkanál kristálycukrot, és robotgéppel keverd habosra, amíg a színe fehéres lesz. Ezután keverj össze 10 evőkanál lisztet 1 csomag sütőporral és 5 evőkanál Nesquik® kakaóitalporral, majd kanalazd a tojássárgájához. Most a tojásfehérjét vedd elő és robotgéppel keverd keményre a habot, majd a fakanál segítségével óvatosan lapátold bele a lisztes egyvelegbe a kemény habot, és óvatosan keverd el a fakanállal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe töltsd bele a tésztát, majd dugdoss a tésztába lecsepegtetett, magozott meggyeket. Süsd 180 fokon 30-40 percig aranybarnára a piskótát, de 30 percig ne nyisd ki a sütőt, különben összeesik a tészta! 

Akár süteményt, akár finom italt keversz a gyermekednek vagy akár saját magadnak, a Nesquik® kakaóitalporra mindig számíthatsz, ha szeretnéd, hogy jókedvvel induljon a nap.

Fotó: freepik.com
Szponzorált cikk (x)