Hogyan válasszuk ki az ideális karikagyűrűt? (x)

A karikagyűrű kiválasztása több szempontból is jelentős mérföldkőnek számít egy pár életében. Egyrészt az esküvőszervezés egyik fontos állomása, másrészt egy életre választjuk ezeket az ékszereket, melyekre pillantva eszünkbe juthat, hogy az összetartozás és az életre szóló szerelem jeleként viseljük. (x)

karikagyűrű választása

A karikagyűrű választása kapcsán sok esetben tapasztalhatjuk meg a bőség zavarát, amikor az ékszerész kipakol elénk több tálcányi kiegészítőt. Az Ékszerpalota karikagyűrű kínálatában szintén rengeteg ékszer található, azonban a szakemberek segítenek a döntésben, illetve mi magunk is megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha pár dolgot előzetesen átgondolunk.

Azonos vagy különböző gyűrűk?

Könnyen lehet, hogy otthon elhatározzátok, hogy sárgaarany ékszereket szeretnétek, azonban a kínálat megtekintése során egyikőtöknek a rozéarany, másikótoknak a fehérarany gyűrűk tetszenek meg. Ekkor könnyen patt helyzet alakulhat ki és megkezdődik egymás győzködése, hogy miért a nekünk tetsző gyűrűt válassza a másik. Nem árt, ha előzetesen átbeszéljük, hogy mik az elképzelések.

A férfiak általában a letisztultabb, egyszerűbb darabokat kedvelik, míg a nők szeretik, ha az ékszer díszesebb és esetleg kövek is díszítik. Ha nem ragaszkodunk a közös gyűrűhöz, akkor jó megoldás lehet, ha a két ékszernek vannak közös vonásai, például színben vagy formában. De akár gravírozással is jelezhetjük az összetartozásunkat.

Legyen kő a gyűrűben?

Ahogy fentebb is említettük, sok nő szereti, ha a gyűrű díszesebb, van benne egy-két kő vagy éppen sok-sok kő, mint az úgynevezett Bandrings típus esetében, amikor a gyűrű teljes kerülete kövekkel van kirakva. A férfiak esetében sincs semmi akadálya, hogy egy-két kő kerüljön az ékszerbe. Ez leginkább ízlés kérdése.

Milyen gyűrű illik hozzám?

A döntés során nem árt azt sem figyelembe venni, hogy milyen életmódot folytatunk, milyen szokásaink vannak. Úgy kell döntenünk, hogy a kiválasztott darab ne okozzon nehézséget a mindennapi tevékenységeink során. A másik dolog, amit nem árt figyelembe venni, az a stílusunk. Ha előszeretettel öltözködünk feltűnően, szívesen hordunk kiegészítőket, akkor egy erőteljesebb, látványosabb megjelenésű típus is jó választás lehet. Ha viszont sportosak vagyunk, gyakran levesszük az ékszereket vagy egyáltalán nem viselünk kiegészítőt, akkor talán egy szolidabb darabbal jobban járunk.

Ha már eleve viselünk ékszereket, főleg a hölgyek, például az eljegyzési gyűrűt, akkor érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a különféle kiegészítők összepaszoljanak. Ha nem illenek össze a különféle kiegészítők, az idővel zavaró lehet, nem feltétlenül nyújt szép látványt. A legjobb, ha a szóba jöhető darabokat felpróbáljuk, így sokkal könnyebb lesz kiválasztani a tökéletes karikagyűrűt.

Szponzorált cikk (x)