Sütőtökös pörkölt - töltsd fel a vitaminkészleteidet!
• Szerző: Czakó Nikolett
Nem véletlen, hogy az ősz egyik legnépszerűbb zöldsége a sütőtök. Erősíti az immunrendszert, antioxidánsokban gazdag és könnyen beilleszthető az étrendbe. Például a sütőtökös pörkölt egyik fontos alapanyaga. Darált hússal is készülhet, de vegán verzióban is nagyon finom. A receptért olvass tovább!
Hozzávalók:
- kókuszolaj,
- 1 db vöröshagyma,
- fűszerpaprika,
- só,
- 1 kg darált hús (marha/csirke/sertés),
- 1 nagy doboz tejföl,
- 500 gramm sütőtök.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, a felkockázott sütőtököt és a fűszerpaprikát. Összekeverjük és egy kis vizet öntünk hozzá. Fedő alatt körülbelül 2-5 percig hagyjuk főni, majd levesszük a fedőt, hozzáöntjük a tejfölt és ízesítjük sóval. Fedő alatt hagyjuk, hogy megpuhuljon. Rizzsel tálaljuk.
Ha vegán verzióban szeretnéd elkészíteni, a darált hús helyett használj tofut, a tejföl helyett pedig vegafölt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Czakó Nikolett személyi edző
"Célom segíteni az embereknek az egészséges életmód kialakításában és a céljaik megvalósításában."
Instagram-oldal: @cznikiedzo