Sütőtökös pörkölt - töltsd fel a vitaminkészleteidet!

• Szerző: Czakó Nikolett

Nem véletlen, hogy az ősz egyik legnépszerűbb zöldsége a sütőtök. Erősíti az immunrendszert, antioxidánsokban gazdag és könnyen beilleszthető az étrendbe. Például a sütőtökös pörkölt egyik fontos alapanyaga. Darált hússal is készülhet, de vegán verzióban is nagyon finom. A receptért olvass tovább!

Hozzávalók: 

  • kókuszolaj,
  • 1 db vöröshagyma,
  • fűszerpaprika, 
  • só,
  • 1 kg darált hús (marha/csirke/sertés),
  • 1 nagy doboz tejföl,
  • 500 gramm sütőtök.

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, a felkockázott sütőtököt és a fűszerpaprikát. Összekeverjük és egy kis vizet öntünk hozzá. Fedő alatt körülbelül 2-5 percig hagyjuk főni, majd levesszük a fedőt, hozzáöntjük a tejfölt és ízesítjük sóval. Fedő alatt hagyjuk, hogy megpuhuljon. Rizzsel tálaljuk.

Ha vegán verzióban szeretnéd elkészíteni, a darált hús helyett használj tofut, a tejföl helyett pedig vegafölt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Czakó Nikolett személyi edző
"Célom segíteni az embereknek az egészséges életmód kialakításában és a céljaik megvalósításában."
Instagram-oldal: @cznikiedzo