Apa és anya nélkül maradt a mentálisan beteg Levike és testvére - Hatvanéves nagyszüleik kérnek most segítséget

2019 Március 01. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Aki tud, segítsen az árván maradt két kicsi gyereknek és a gyámjaiknak. A cikkben található, hogy hova várják a nagyszülők az adományokat.

A hétéves Levente és a hatéves öccse, Barnabás 2018 nyarán veszítették el az édesanyjukat. Viktória még csak 36 éves múlt, amikor feladta a mellrákkal vívott küzdelmét.
Az édesanya tragikus halála azért is mért nagy csapást a Pátyon élő családra, mert a most hétéves kisfiúk, Levike születésétől fogva Dravet-szindrómás, ami egy ritka betegséget takar, és különösen körültekintő nevelést, illetve gondoskodást igényel.
A mentálisan retardált kisfiú állandó felügyeletre szorul, pelenkázni és folyamatosan fejleszteni kell.

A családi tragédia után a gyerekek édesapjukkal, Miklóssal maradtak, aki nem bírta tovább a ránehezedő lelki nyomást, és két héttel ezelőtt, fél évvel az anyuka temetése után, összeesett, elvesztette az eszméletét, és hirtelen szívhalálban meghalt.

A két árva kisgyerek az idős nagyszülőkre maradt

A két árván maradt kisgyermek most a hatvanas éveikben járó apai nagyszülőkre maradt. Az anyai nagyszülők ugyanis már hosszú évek óta nem élnek, és az édesanyjuknak testvére nem volt. Az édesapa öccse pedig sajnos nincs abban az élethelyzetben, hogy a két kisgyermeket magához tudja venni, és felelősséggel fel tudja őket nevelni.

Nem maradt más megoldás tehát, minthogy a gyerekeket a nagyszülőknél helyezzék el ideiglenesen, ami úgy tűnik a végleges megoldás is lesz számukra.
A két nagyszülőnek még azt is nehéz volt felfogni, hogy fiúkat, Miklóst el kell temetniük, nemhogy a különös gondozást igénylő Levikét és öccsét felneveljék.


A képen nem látszik, Levike mozgássérült is

A tehetetlen nagyszülőkre mind anyagilag mind mentálisan nagy terhet ró az a tény, hogy korábbi életüket, otthonukat feláldozva és hátrahagyva elköltözzenek Szentgotthárdról, hogy az unokáknak továbbra is tudják biztosítani a speciális bánásmódot, amire szükségük van. A nagyszülők hihetetlen nagy gondban vannak, ezért minden jóérzésű ember segítségére számítanak.

Így lehet a családnak segíteni

Legnagyobb szükségük törlőkendőre van, illetve a szeptemberi iskolakezdéséhez papír- és írószerekre.

Barnabás nagyon szeret legózni, neki szívesen fogadnak akár használt vagy hiányos LEGO készletet is, valamint készségfejlesztő könyveket, játékokat.

Aki anyagilag tudja támogatni a családot, a következő számlaszámra tud utalni:
11773470 – 60313353, a számlatulajdonos neve Csendes Miklós, OTP Banknál vezetett számla.

Nemzetközi utalás esetén az IBAN szám a következő: HU36 1177 3470 6031 3353 0000 0000, a SWIFT/BIC azonosító: OTPVHUHB, a számlatulajdonos neve ebben az esetben is Csendes Miklós.
Átutalásos segítség esetén kérik a közleménybe tüntessük fel az "Adomány" kifejezést.

Amennyiben számukra olyan mértékű és mennyiségű adomány érkezne, amit nem tudnak hasznosítani, azt továbbítani fogják azoknak az alapítványok, egészségügyi intézményeknek, akikkel kapcsolatban állnak, hogy a jó szándék, ha nem is náluk, de megfelelő helyen célba érjen.

Frissítés 2019.07.10.
Levike a cikk megjelenése óta otthonba került, mert a nagyszülők nem tudták a két gyereket egyszerre vállalni. A lakóotthonba költözés miatt most leginkább tisztálkodószerekre, szappanra, tusfürdőre, mosószerre, 122-es ruhákra, 31-es cipőre (vagy nagyobbakra) van szüksége, és a közelgő iskolakezdés miatt iskolaszerekre.

A Szentgotthárd környéki adományok gyűjtésével kapcsolatban kereshető: Támis Gábor (+36-30-650-8028)

Budapesten a következő leadópont elérhető:
Cedek Szeretetszolgálat, 1082 Budapest, Baross u. 61., minden hétköznap 9-től 17 óráig. A portán kérik a "Csendes" jelszót megadni az adomány leadásakor.

Pátyról és a környékről itt lehet leadni az adományokat:
2071 Páty, Rákóczi utca 11. Magyar Vöröskereszt Pátyi Alapszervezete segít az adományok gyűjtésében. Kérjük itt is jelezni, hogy a Csendes fiúk részére készül az adomány.