Sikeres volt az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő akciója

• Szerző: MTI

Sikeres volt az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására indított gyűjtése: megtelt a célként kitűzött kétezer iskolatáska - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.


Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete tanszercsomagokat ad át az Ökumenikus Segélyszervezet 12. alkalommal meghirdetett Iskolakezdés együtt! elnevezésű adománygyűjtő akciójának záró rendezvényén az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjában 2023. augusztus 24-én. MTI/Kovács Tamás

Azt írták: az augusztus közepén, 12. alkalommal meghirdetett Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakció olyan hazai rászoruló gyermekek támogatását tűzte ki célul, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyeik, mint a társaiknak, mert a családjuk nem tudja biztosítani nekik a szükséges iskolaszereket.

Hozzátették: a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben talán most minden korábbinál több család várja tele aggodalmakkal az extrakiadásokkal járó iskolakezdés időszakát.

Az Ökumenikus Segélyszervezet pénzgyűjtő kampánya idején érkezett adományokból összeállított minőségi tanszercsomagok a legszegényebb gyermekek számára többet jelentenek egy ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplőruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba - fogalmaztak.

Közölték azt is, a segélyszervezet csütörtökön, a nyári szünidő utolsó napján egy osztálynyi rászoruló gyermeket invitált játékos foglalkozásra, amely az adománygyűjtő akció záró rendezvénye is volt.

Az adományokat Wolf Kati énekes, a kampány arca, Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató adta át, köszönetet mondva az adományozóknak.

A közleményben idézték Gáncs Kristófot, aki a rendezvényen arról beszélt: a 1353-as adományvonalra mintegy 50 ezer hívás, azaz 25 millió forint érkezett, online pedig 7 millió forintot ajánlottak föl az adományozók.

A segélyszervezet közölte azt is, az augusztusi segélyakció mellett idén is vállalják, hogy a célként kitűzött - kétezer gyermek iskolakezdési támogatásához szükséges - összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet az országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben, rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.

Fotó: MTI/Kovács Tamás