Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Posta együtt segíti a rászoruló családokat az iskolakezdésben

• Szerző: MTI

Folyamatosan gyűjti az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Posta a pénzadományokat a rászoruló tanulók iskolai felszerelésére. Csütörtökön sajtótájékoztató keretében önkéntesek, ismert emberek segítettek a tanszercsomagok összeállításában Budapesten.

Százöt csomagot állítottak össze Wolf Kati, a kampány arca, Katus Attila sportaerobik világbajnok, Iszak Eszter és Szabados Ágnes műsorvezető, illetve Mezei Léda színésznő segítségével. A csomagokat a Magyar Posta folyamatosan szállítja ki az érintett családoknak.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kifejtette: nagy öröm, hogy idén is sokan álltak a segélyakció mellé, és most, a hajrájában is várják a hívásokat, hogy 2000 gyermeknek tudjanak segíteni a beiskolázásban. A 1353-as adományvonalat tárcsázók és a Segélyszervezet honlapján adományozók mellett Gáncs Kristóf köszönetet mondott az adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek.

Hozzátette: Jó ütemben halad a segélyakció, így minden esély megvan arra, hogy tanévkezdésig az összes csomag eljusson a gyerekekhez. Emlékeztetett: a segélyszervezet, a korábbi évekhez hasonlóan, az év többi időszakában is támogatni tudja Kapaszkodó programjának keretében a rászoruló gyerekeket a tanszercsomagokhoz szükséges forrásokon felül beérkező adományokból.

A postások a legkülönbözőbb sorsú családokkal találkoznak, ezért kötelességünknek érezzük, hogy ahol tudunk, segítsünk. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezéséhez már 12. alkalommal csatlakozunk azzal, hogy kézbesítjük a 2000 rászoruló kisdiák vadonatúj, személyre szabott, minőségi tanszereit - mondta Molnár Márta, a Magyar Posta Zrt. társasági kommunikációs osztályvezetője.

Az eseményen felhívták a figyelmet arra, hogy a gyűjtéshez a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, illetve a 1353-as adományvonalon (egy hívás 500 forint) lehet csatlakozni.

Forrás: MTI
Fotó: freepik.com