Rászoruló iskolásoknak gyűjt pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet

• Szerző: MTI

Iskolakezdés együtt! címmel tizenkettedik alkalommal hirdetett országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetben lévő gyerekek beiskolázásának támogatására. Ebben az évben kétezer gyerek iskolatáskáját szeretné megtölteni a segélyszervezet.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a gyűjtést elindító keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, az elmúlt két évben a textiltermékek - mint a táska, tolltartó - ára 60 százalékkal, a papírtermékek - így a füzetek, rajzlap, írólap - ára 80 százalékkal, a füzetborító ára több mint 100 százalékkal, a színes ceruzák ára pedig 20 százalékkal nőtt. Hozzátette: több olyan család van, amelynek gondot okoz az iskolakezdés.

Gáncs Kristóf szólt arról is, az adományokból a segélyszervezet személyre szóló csomagokat állít össze, a tanszercsomagban részesülő gyerekeket pedig a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották. A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként ötszáz forint támogatást jelent - tette hozzá. A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, emellett a nagyobb postákon gyűjtőperselyekben is várják az adományokat.

Wolf Kati énekesnő, a segélyszervezet önkéntese a rendezvényen elmondta: idén tizenkettedik alkalommal vállalta a kampány arcának szerepét, és egy négygyerekes család történetét ismertetve arról beszélt, sokan nem tudnák a segélyszervezet akciója nélkül megoldani az iskolakezdést.

Badár Tamás bűvész, a segélyszervezet önkéntese kiemelte: az adománygyűjtő kampány tulajdonképpen arról szól, hogyan tudják megtölteni "varázslattal" a kétezer iskolatáskát.

A rendezvényen bemutatták azt a két - a varázslat tematikájára épülő - kisfilmet, amely a rászoruló gyermekek iskolakezdési nehézségeire és támogatásuk fontosságára hívja fel a figyelmet. Az egyiket a televízióban, a másikat a közösségi médiában fogják terjeszteni. A résztvevők a kampányt elindító sajtótájékoztatón mintegy száz üres iskolatáskából kirakták a 1353-as adományvonal számait.

A segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer iskolakezdési támogatáshoz szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő, több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert